Muziek in Genk op Internationale Ouderendag

Print
Muziek in Genk op Internationale Ouderendag

Muziek in Genk op Internationale Ouderendag

Genk -

Rond 1 oktober wordt elke oudere wereldwijd gevierd. In 1990 riepen de Verenigde Naties deze dag namelijk uit tot Internationale Ouderendag.

Afgelopen zondag was het de beurt aan de rusthuisbewoners van Huize Uilenspiegel in Genk. De Stuurgroep Morele Bijstand organiseerde voor hen een muzikaal optreden van Dirk Swennen.

Hij nam hen mee op een reis door het muzieklandschap van enkele jaren geleden, maar verwende hen ook met vrolijke liedjes uit het heden. Katrien Stynen, vrijzinnig humanistisch consulent, was erbij: “Bij sommigen begonnen de benen te kriebelen, waarna een dansje volgde. Anderen zongen enthousiast mee met de Vlaamse klassiekers. Het was een geslaagde dag, voor jong en iets minder jong.”

De Stuurgroep Morele Bijstand wil niet alleen op de Internationale Ouderendag aandacht schenken aan senioren. Rusthuisbewoners kunnen wanneer ze nood hebben aan een luisterend oor steeds rekenen op een vrijzinnig humanistisch consulent die langskomt voor een deugddoend gesprek. Deze dienstverlening is gratis en eenvoudig aan te vragen via het lokaal huisvandeMens.

Meer informatie op www.stuurgroepmorelebijstand.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio