32.666 euro subsidie voor socio-culturele verenigingen

Print
Lommel -

Onlangs heeft het Lommelse schepencollege op voorstel van de subsidiecommissie van de cultuurraad een totaalbedrag van 32.666 euro aan subsidie toegekend aan de Lommelse socio-culturele verenigingen. Het betreft de toelages voor het werkingsjaar 2011.

Alle verenigingen aangesloten bij de cultuurraad krijgen een werkingssubsidie als zij hiervoor een dossier indienen bij de cultuurraad, Op deze manier krijgt elke vereniging een financiële ondersteuning in haar werking. Zo worden zowel grote als kleinere verenigingen ondersteund en valt er niemand uit de boot. Dit basisbedrag wordt aangevuld met bonus subsidies voor grotere activiteiten open voor een ruim publiek. Zo worden de verenigingen met een heel actieve werking beloond met extra subsidies.

In totaal kregen 69 socio-culturele verenigingen een subsidie die varieerde tussen 343 en 775 euro. Alle dossiers werden samen met de subsidiecommissies nagekeken en positief geadviseerd door de cultuurraad.

Verenigingen die aangesloten zijn bij de cultuurraad moeten voor 31 januari as. een subsidiedossier indienen. Het reglement en de nodige formulieren zijn terug te vinden op www.lommel.be/digitaalloket.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio