thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Avontuur voor jong en oud op ‘waterdoedag’

De jaarlijkse ‘Landschapsdoedag’ van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, dit jaar een ‘waterdoedag’, werd een boeiend avontuur voor jong en oud.

Op alle waterlopen viel er het een en ander te beleven. In Moelingen langs de Berwijn was de zoektocht in het spoor van de bever ‘uitverkocht’ met meer dan zestig deelnemers.

Nico Meens

Talrijke wandelaars en fietsers, de minder mobiele mensen met de huifkar, trokken met gids door de valleien van de Voer, de Veurs, de Gulp en de Berwijn. “ In Teuven konden vooral ouders met kinderen hun hartje ophalen. In het Dorpshuis volgden een honderdtal deelnemers de voorstelling Mevrouw Drupjes van Tine Hofman (Kip van Troje) en trokken dan met de pendelbus of te voet naar het wad in de beek de Gulp voor waterspelletjes en knutselactiviteiten. Ze maakten zelf een bootje dat ze op de Gulp aan het wad lieten varen, maakten met touwen een spinnenweb over het water en trokken op schattentocht”, zegt Kristel Van Lishout van RLHV. Kortom op de waterdoedag konden de honderden deelnemers het leefgebied van typische waterdieren verkennen en het grote belang van zuiver water ontdekken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio