Kunstenaarsontbijt met Youssef Hajam in de Bottelarij

Print

Kunstenaarsontbijt met Youssef Hajam in de Bottelarij

Wellen -

Op zondag 7 oktober 2012 is er een opening van een tentoonstelling van Youssef Hajam. We starten de tentoonstelling met een luxe-ontbijt met bubbels op 10.00 uur.

Youssef is geboren in Tangiers (Marokko) in het jaar 1962. Niet toevallig is deze stad altijd een verbinding geweest tussen Europa en Afrika, slechts gescheiden door de enge straat van Gibraltar.

Door het internationale verleden wordt er in de stad naast Marokkaans, ook Frans en Spaans gesproken. Iedereen die Tangiers bezoekt zal vaststellen dat de bijzondere situatie van binding en scheiding, de mensen - en vooral de jongeren- beroert. Dit is de stad waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht voor hij zich in België vestigde .Zoals vele jongeren die daar opgroeiden is hij ook sterk door deze stad beïnvloed. Dit komt duidelijk tot uiting in veel van zijn werken. Youssef heeft les gevolgd in het kasteel Meylandt. Daarna is hij overgestapt naar de kunstacademie van Hasselt, waar hij tot op heden nog steeds les volgt. Door die lessen heeft hij de kans gekregen om zijn schildertechnieken te verfijnen en probeert hij meerdere culturen tot uiting te laten komen. Reserveren: 012/2142 84 of marielle.honings@gmail.com.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio