Veel lof voor boek " Prachtig Tachtig" tijdens voorstelling

Print

Veel lof voor boek Prachtig Tachtig tijdens voorstelling

Diepenbeek -

Zaterdag was het eindelijk zover: na negen maanden van afspraken, opzoekingen, studio-en huisopnames, het maken van lay-out en het drukken, zag initiatiefnemer Georges Dewarier, met medewerking van amateurfotografen en een tiental vrienden, zijn kind geboren worden en kon hij met trots het boek “Prachtig Tachtig” aan het publiek voorstellen in het OCR .

“Door mijn mandaat als OCMW-raadslid kwam ik herhaaldelijk in contact met onze Diepenbeekse ouderlingen, vooral in het woon en zorgcentrum. Mijn bewondering en respect voor al onze bejaarden hebben mij gemotiveerd om deze Diepenbekenaren te vereeuwigen. Al deze mensen zijn prachtige monumenten met een waardevol historisch verleden. Tijdens de huisbezoeken en de foto-opnames hebben we genoten van de vriendelijkheid, de gastvrijheid, de wijsheid, en de humor van al deze mensen. Bedankt lieve mensen voor uw medewerking en enthousiasme”, aldus een ontroerde Georges Dewarier.
532 Gefotografeerde Diepenbekenaren van 80 jaar en ouder zijn gebundeld in dit kleurrijk fotoboek. Het boek begint in 1911, het geboortejaar van onze drie honderdjarigen en sluit af in 1932 het jaar waarin onze ‘jongste telgen’ geboren werden. Elk jaartal is ingeleid met nieuwsberichten uit dat jaar over Diepenbeek verschenen in het “ Het Algemeen Belang der Provincie Limburg”.
Bij het bekijken van de foto´s ontmoet U wellicht, na heel vele jaren, een oud –schoolkameraad, een ex-collega of een ex-liefje van toen en fluister je hoofdschuddend:
“Dooë stöt tog de Zjang, deë is nog gein vets veranerd.”
Het boek werd tijdens de voorstelling met positieve reacties overladen, en kende al heel wat kijk-en leesplezier bij de aanwezigen. Bent U nieuwsgierig?
Bestellen of afhalen kan bij Georges Dewarier 011/727178 aan de spotprijs van 20€


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio