“Gevoel voor tradities aanwakkeren”

Print
“Gevoel voor tradities aanwakkeren”

“Gevoel voor tradities aanwakkeren”

In een maatschappij waarin alles steeds sneller gaat, individueler wordt en afstandelijker wordt groeit de behoefte aan elkaar ontmoeten en samen feesten. “Carnaval is zo’n traditioneel feest, dat de komende legislatuur nog iets meer mag worden ondersteund”, meent Sabine Swartelé als gemeenteraadskandidaat en gedreven Doolridder-dame.

“Onder ons huidig gemeentebestuur zijn al heel wat stappen gezet naar een bredere beleving van carnaval. Ik denk dat zij net op tijd het omkeerpunt hebben weten te vinden, waardoor de carnaval in deze gemeente begint op te bloeien. In deze multiculturele gemeenschap kan carnaval een hechte cement vormen om inwoners samen te brengen. Carnaval is een laagdrempelig netwerkevent, waar je niet jong genoeg mee kunt beginnen. Even ‘al aaf’ leggen en ontvluchten in drie dagen plezier doet wonderen en geeft je kracht om daarna weer serieus de schouders eronder te zetten.”

Sabine is een gestructureerde zakenvrouw. “Een gemeente besturen is tegenwoordig een hele onderneming. Letterlijk, want besturen is ondernemen. Met commercieel inzicht dus en vanuit een filosofie die op termijn winsten moeten opleveren. Dus als een goed zakenman omspringen met de financiën, durven te investeren en winsten weer nuttig terug investeren, waardoor je steeds verder doorgroeit als bedrijf, in dit geval als gemeentebestuur. Een nauwere samenwerking tussen diverse actoren zoals ondernemers en omliggend gemeenten leidt tot een versteviging van de concurrentiepositie van onze gemeente. Daarin zie ik belangrijke toekomstkansen voor Houthalen-Helchteren.”

(Sabine staat rechtsbeneden op de foto)