BS Stapsgewijs naar Bokrijk

Print

BS Stapsgewijs naar Bokrijk

Lommel -

In het kader van het 50-jarig bestaan hebben de leerlingen van BS Stapsgewijs een educatieve uitstap gemaakt naar Bokrijk!

De kleutertjes kozen voor de belevingsroute “Beestenboel” en leerden de relatie kennen tussen mensen en dieren in de tijd van oma en opa.

Op hun ontdekkingspad kwamen ze schapen, varkens, geiten, ossen, kippen, ezels en een Brabants trekpaard tegen.
Het eerste en het tweede leerjaar hadden workshops. Zo leerden ze op de ouderwetse manier brood bakken, eigenden ze zich de oude manier van touwslaan toe en weefden ze een mooi armbandje.

Het derde en vierde leerjaar deden de Bokrijkrally. Ze bezochten de oude huisjes en deden daar allerlei spelletjes van vroeger. Ze waagden zich aan oude gokspelen, mastklimmen, hoefijzerwerpen, een klompenrace en nog veel meer.
Ook voor het vijfde en het zesde leerjaar was er uitdaging voorzien. Zij hadden een moordspel “Wie is de moordenaar van J.F. Kennedy?” Ze kropen in de huid van studenten, journalisten, zangers of kunstenaars en kwamen in contact met een kapster, een tiener, een architect, een cafébaas,… en probeerden via hen zoveel mogelijk informatie en tips te verzamelen om de moordzaak op te lossen. Dit allemaal om het mysterie van de 20ste eeuw te ontrafelen.
Om deze leerrijke dag af te sluiten, mochten de kinderen zich in de namiddag nog eens uitleven in de grote speeltuin. Ons 50-jarig bestaan werd bij deze nogmaals leuk verdergezet.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio