Partijen antwoorden op ONS Genks Memorandum

Print

Ter aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen heeft de Jongerenbeweging ONS Genk (Open, Neutraal en Samen) afgelopen zomer een welzijnsenquëte gehouden in Genk. Hier heeft men ongeveer 500 Genkenaren met 18 stellingen aan de tand gevoeld.

Aan de hand van de stellingen en voorleidende gesprekken met de voorzitters van Genkse verengingen, heeft ONS Genk een Memorandum uitgeschreven, met 10 wensen en prioriteiten voor de komende legislatuur.

Afgelopen maand hebben de 7 partijen van Genk een antwoord gegeven op deze 10 wensen. In bijlage vinden jullie de antwoorden van de partijen en op de website van ONS Genk kunnen jullie de korte nuanceringen vinden van deze partijen.

Hiernaast heeft de Jongerenbeweging ONS Genk op 8 september een kopstukkendebat georganiseerd in de C-Mine, waar alle Genkse partijen met elkaar in debat zijn getreden. Er kwamen vele thema’s aan bod. Op de volgende link kunnen jullie een korte samenvatting vinden van dit debatavond.
De deelnemers aan de debatavond waren:
* Harrie Dewitte (PVDA+)
* Joke Quintens (ProGenk)
* Wim Dries (CD&V)
* Luc Gieraerts (Iedereen Open VLD)
* Ann Baptist (N-VA)
* Jimmy Wenmeekers (Genk Anders)
* Chris Janssens (Vlaams Belang)

De Jongerenbeweging ONS Genk probeert met deze enquête en memorandum, zowel de burgers als de politici een helder beeld helpen geven over hoe het beleid kan/mag gevoerd worden.

Meer info: www.ONSGenk.be