Wingert's Walkers uit Dieblich op bezoek

Print

Wingert's Walkers uit Dieblich op bezoek

Heers -

De leden van Nordic Walking club De Gummipuffers uit Heers ontmoetten vorig jaar voor de eerste keer de zusterclub de Wingert's Walkers uit Dieblich. Een tegenbezoek van de Duitse club vond plaats op zaterdag 29 september en we mochten de vrienden uit Dieblich welkom heten.

Maanden voorbereidingen gingen eraan vooraf, alles moest perfect zijn.

We ontvingen hen met een kopje koffie en ontbijtkoekje waarna een bezoek aan het unieke kerkje van Veulen op het programma stond. De uitleg en geschiedenis van al dat moois werd verzorgd door Danielle Houbrechts uit Opheers alles in het Duits. Dit werd enorm geapprecieerd door de Duitse bezoekers! Na het bezoek volgde een officiële receptie in het buurthuis van Veulen, in aanwezigheid van de burgemeester en schepenen. Na de receptie kwam het voornaamste deel van de dag, namelijk een wandeling langs de mooiste veldwegen met als bestemming het tofste plein van Limburg: Mettekoven! De dames van de Gummipuffers zetten ditmaal hun beste beentje voor en een heuse picknick werd geserveerd met pasta's, taarten, dessertjes...teveel om op te noemen Na de picknick ging het richting de Tjenneboom, met de mooie sculptuur van de heks Tjenne. Daar werd aan de deelnemers een lokaal jenevertje aangeboden waarvan gretig geproefd werd. Vrolijk ging de tocht verder naar de kapel van Helshoven met een kort bezoek. Een tocht met de huifkar langs de vele mooie wegen en bezienswaardigheden in onze streek sloot dit deel van de dag af...

Nadat de Dieblichers zich opfristen in hun logiesadres "het Martenshof" in Mettekoven werden ze om 18u30 terug verwacht in het buurthuis van Veulen waar een uitgelezen feestmaal bereid werd door de bevriende Mannen-kookclub van Heers onder leiding van Charly Vanandroye. Na dit heerlijke feestmaal ging iedereen uit de bol op de muziek van DJ Willy.

Op zondag, na het ontbijt, werd de Dieblichse delegatie door enkele Gummipuffers afgehaald aan het Martenshof en ging het richting Vechmaal. Er stond opnieuw een wandeling op het programma, dit keer naar het kasteeldomein van Heks. Uitzonderlijk gaf de graaf zijn toestemming om het mooie park en de tuinen te bezoeken met deze kleine groep. De wandeling werd gegidst door Charly Claesen, voorzitter van natuurpunt De Herk Heers , die voor de gelegenheid alle uitleg in het Duits gaf. De Dieblichers waren onder de indruk van dit prachtige domein dat lag te schitteren onder een heerlijk zonnetje ! De wandeling werd ook dit keer afgesloten met een kleine picknick waarna er terug naar Vechmaal gewandeld werd.

Jammer, maar er kwam een einde aan dit perfecte weekend. De Dieblichers namen afscheid maar met de opmerking dat er nu opnieuw een tegenbezoek van de mensen uit Heers verwacht werd waarop de Gummipuffers volmondig toegezegd hebben !


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio