Bilzenaren schitteren op EK Wado in Griekenland

Print
Bilzenaren schitteren op EK Wado in Griekenland

Bilzenaren schitteren op EK Wado in Griekenland

Bilzen -

Afgelopen weekend gingen Kelly Heynen, Joris Steegen, Koen Peeters en Marlien Stegen van Karateclub Bushido Eigenbilzen onder leiding van Coach Els Appermans en hoofdtrainer Mathieu Beysen naar het EK Wado Karate in Griekenland.

Van Kelly werd een podiumplaats verwacht, wat ze ook waarmaakte.

Ze kwam terug met 3 zilveren medailles in kumite en tanto-dori (opgelegde kumitevorm met mes) en 1 bronzen medaille (kumite team). In de open categorie en de +68 kg verloor ze 2x van de Belgische Magali Garcia del Rio en met tanto-dori moesten Kelly en haar partner Lies Schoovaerts de duimen leggen voor de wereldkampioenen van vorig jaar, namelijk de Grieken Gorgas en Kousounadis.

Ook Koen Peeters, die voor het eerst voor het EK geselecteerd was, wist hier zijn mannetje te staan. Hij verbaasde iedereen door verder te gaan naar de finale, waar hij op de kamper van Azerbaijan stootte en hierin zijn meerdere moest erkennen. Koen trad ook aan in het junioren team 16/17 jaar waar hij ook zeer sterk presteerde maar het team net verloor voor 3de plaats. Joris, voor het eerst bij de seniors aantredend in kata, kon zich net niet plaatsen voor de eerste 8 plaatsen die de finale mochten presenteren, ook al liep hij een erg sterke kata.

Marlien, ook aan haar debuut in een EK zette hier een sterke prestatie neer. Zij plaatste zich bij de beste 6 en zat dus in de finale, en moest zich daar tevreden stellen met een 5de plaats. Hoofdtrainer Mathieu Beysen , Coach Els Appermans en het Clubbestuur zijn dan ook terecht fier op hun pupillen, clubleden en wenst hen nog veel succes bij hun verdere karatecarrière.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio