Onder Ons Neeroeteren start curvebowlseizoen

Print
Onder Ons Neeroeteren start curvebowlseizoen

Onder Ons Neeroeteren start curvebowlseizoen

Maaseik -

Zoals aangekondigd in een vorige publicatie begon op 1 oktober het curvebowlseizoen voor onze club Onder Ons Neeroeteren. Aangezien we niet beschikken over een overdekte hal moet het petanquen wachten tot mei volgend jaar .

De oude sporthal in de Spilstraat vormt voorlopig nog het decor voor het wekelijks seniorencurvebowlen in afwachting van de opening van de nieuwe hal aan de Komweg .

Met steun van de Sportraad beschikken we over 3 complete sets zodat in principe 24 sporters tegelijkertijd een sierlijk balletje kunnen laten rollen .

Dat deze sport een zekere “feeling” vereist heeft ondergetekende zelf kunnen vaststellen . De eerste pogingen waren niet om over naar huis te schrijven en de bal ging naar alle kanten behalve de juiste. Maar met wat oefenen en veel raad van de vrienden kwam langzaam aan het curvegevoel naar boven. Feit blijft dat het niet gemakkelijk is en dat een sterke concentratie en een goede bewegingscontrole echt nodig zijn om punten te scoren.

Dat curvebowlen ook in Limburg een veel beoefende sport is bewijzen het aantal tornooien die op regelmatige basis worden georganiseerd door gemeentelijke sportraden. Ook'Onder Ons Neeroeteren neemt hier aan deel . Zoals bij de patanquetornooien zal er ook nu weer een grote afvaardiging haar beste beentje voor zetten .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio