Looise kinderen rennen zich de ziel uit het lijf op scholenveldloop

Print

Looise kinderen rennen zich de ziel uit het lijf op scholenveldloop

Tessenderlo -

Op donderdag 27 september organiseerde de Looise sportdienst haar jaarlijkse scholenveldloop. Plaats van het gebeuren was de Finse piste ter hoogte van de WIM-O-Meter

Bijgestaan door enkele trouwe helpers en door de mannen van de sportschool Russelberg werden in de ochtendregen de laatste voorbereidingen getroffen voor de wedstrijden.

Zou onze schooljeugd en hun leraars voldoende regenbestendig zijn om, ondanks dit minder mooie weer, toch te komen opdagen? De kinderen van het zesde, vijfde en vierde leerjaar kwamen immers ook met de fiets van de school naar de piste. Een hele voormiddag in een doorweekte outfit rondlopen in nog meer regen zou misschien van het goede teveel zijn.

Gelukkig voor iedereen was de buienzone tegen het uur van starten verdwenen en werd het voor de rest van de dag bewolkt maar droog.

De af te leggen afstand was 800m voor de 3de, 600m voor de 2de- en 400m voor de 1ste graad. De verschillende leerjaren werden, om iedereen een eerlijke kans te geven, onderverdeeld in twee groepen meisjes en twee groepen jongens. In totaal werden er duizend honderd zeventig leerlingen verwacht.

Er zouden niet minder dan vierentwintig wedstrijdjes gelopen worden waarbij evenveel podia volgden. De voorzitter van de sportraad Georges Rutten en de schepen van sport Inne Peys deden bij de overhandiging van de medailles en de attenties de gezichten nog meer glunderen.

Opvallend was dat het niet altijd de lopertjes van de plaatselijke atletiekclub waren die mee op het podium mochten. Er is, zo blijkt, nog veel onontgonnen looptalent bij de plaatselijke schooljeugd. aanwezig.

Uit rondvraag blijkt echter dat de betere, nog niet aangesloten, lopersmeestal reeds een andere sport beoefenen. Natuurlijk zijn er kinderen die minder hoog oplopen met al die moemakerij maar wanneer de aankomstlijn en de supporters in zicht komen willen ze zich meestal niet laten kennen en kan er toch nog een spurtje af.

Na hun wedstrijd was er voor iedereen een appel en een drankje.

Ook was er door leerlingen van de campus Russelberg gezorgd voor allerlei animatie waaronder oa. voetballen en een dansinitiatie. Hierdoor kon de tijd tussen de wedstrijdjes sportief opgevuld worden.

Na de middagpauze was het dan de beurt aan de leerlingen van eerste, tweede en derde leerjaar. Bij deze leeftijdsreeksjes was er een voorloper voorzien om de overmoedigen een beetje in te tomen gedurende de eerste honderd meters. Ook was de wedstrijdafstand ingekort.

Het enthousiasme was er, ondanks de jeugdige leeftijd van de lopertjes, niet minder om. Ook de opkomst van de supporters gaf een extra stimulans om het goed te doen.
In de buurt van het podium was het joelen geblazen wanneer er iemand van het klasje op het podium mocht. Ook weer heel wat fiere ouders en grootouders die maar al te graag een knuffel gaven aan hun uitpuffende oogappel, wat het gelopen resultaat ook was.

foto's van CATERINA ALES

LOOIse AV sluit seizoen af met jeugdmeeting.

Na een bezig seizoen en een hele rits succesrijke meetings was er tijdens de laatste LOOIse AV meeting van het seizoen nog eens kans om flink uit te halen op de langere afstanden. Er stonden op deze AVEVE-DIRK FAGARD meeting geen spurtnummers, met of zonder horden, op het programma. De benjamins mochten zich meten over 600m. Voor de pupillen en miniemen lag er een 1000m klaar. Ook mochten de kampers nog eens het beste van zichzelf tonen. Natuurlijk is er nog gelegenheid om op andere locaties een meeting mee te pikken alvorens het winterseizoen in te gaan.
Ook weer heel wat nieuwe gezichten. Sommigen een beetje onwennig, anderen dan weer vol enthousiasme want zij hadden immers van de trainer al gehoord hoe het allemaal moet als je volwaardig atleet bent. De ledenaangroei laat zich bij LOOIse AV reeds voelen. Dit is voor de club altijd mooi meegenomen maar het geeft anderzijds ook een extra belasting voor de trainers. Aan hen om in de grote groep geroepenen de “uitverkorenen” uit te zoeken.

Na de meeting was er ook de prijsuitreiking van het Tessenderlo Group Cup criterium. Hierbij weer heel wat tevreden gezichten die zich beloond zagen voor de deelnames aan deze wedstrijden tijdens de zomer.

De winter en de veldlopen lijken misschien nog ver af, toch trekt de werkgroep rond de 3de LOOIse AV avondveldloop zich reeds op gang.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio