thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Lommel huldigt de sportkampioenen van 2012

In het Cultureel Centrum ‘De Adelberg’ had vrijdagavond, 28 september, de huldiging plaats van de Lommelse sportkampioenen. Prestaties op zowel provinciaal, nationaal als internationaal vlak werden tijdens deze avond in de kijker gezet. Er werden ook de meest beloftevolle jongere,de sportverdienste van het jaar en sportfiguur van het jaar verkozen.

Nele Mannaerts

Er werd begonnen met de allerjongste sportkampioenen onder de twaalf jaar. Daarna werden de jeugdige sportkampioenen gehuldigd en tot slot de +30-jarige kampioenen. Ze werden allemaal één voor één op het podium geroepen en kregen een medaille en een aandenken.

Twee leerlingen van basisschool Balu, Matthias en Yelle, mochten komen vertellen over hun trip naar de Olympische Spelen met Kim Gevaert. Het was een hele belevenis om vooraan op het podium hun verhaal te komen doen.

Daarna werd de meest beloftevolle jongere gekozen. Hiervoor waren er vier genomineerden. De 15-jarige Laura Verdonschot die in het wielrennen al heel wat overwinningen behaalde, kwam als winnares uit de bus. Vorig jaar deed ze de overstap naar het Lotto Ladies Team waar ze hoopt door te groeien naar de damesprofs. Laura, veel succes!

De trofee ‘Sportverdienste van het jaar’ ging naar Riet Vanden Berk en Leon Janssens. Zij werden hiermee gehuldigd voor hun jarenlange inzet voor de volleybalclub Lovoc als voorzitter en ondervoorzitter.

Sportman van het jaar werd Antonio Cairoli die voor het vierde jaar op rij wereldkampioen in de MX1 is geworden.

Gefeliciteerd aan alle sporters!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio