sp.a stelt lijst voor

Sp.a startte zopas haar campagne voor de verkiezingen van 14 oktober en stelt een ploeg voor met 12 nieuwe kandidaten. De lijst wordt getrokken door schepen Andrea Achten, de enige vrouwelijke lijsttrekker in Alken. Op de tweede plaats staat schepen Danny Hasevoets.

Andrea Achten

Dan volgen onze jonge kandidaten Kristof Vrancken, Petra Foriers, Hagen Hasevoets, Arjanne Vandenbosch, An Santermans en Ilse Cops, allen 30 of jonger. Verder volgen Mieke Duyssens, Sandra Knapen, Karel Vanswijgenhoven, Anita Penxten, Guido Bogaerts, Mieke Raets, Tony Wijnen en Ghislaine Schoemans. Onze actieve gepensioneerden zijn Ludo Sauwens, Roger Appeltans, François Philtjens en José Masaer. Lijstduwer is Benny Vreven, voorheen al OCMW- en gemeenteraadslid.

Andrea Achten: Alken groeit en heeft de laatste jaren vele nieuwe en jonge gezinnen mogen verwelkomen. Zij hebben hun keuze voor Alken niet zomaar gemaakt. Alken is goed gelegen, heeft een landelijk en rustig karakter en is vooral zeer goed uitgerust met tal van voorzieningen op maat. Aan deze uitrusting is in de voorbije jaren hard gewerkt: scholen, culturele ontmoetingsplaatsen, sportaccommodatie, jeugdlokalen in het Centrum, in Sint Joris en Terkoest, natuurgebieden groenvoorzieningen…. Sp.a Alken is fier dat zij reeds jaren aan de uitbouw van onze gemeente heeft meegewerkt.

“Maar het werk is niet af” gaat Andrea Achten verder. Sp.a Alken wil verder besturen met de durf vooruit te kijken en met een eigen visie. Sp.a Alken kiest voor een bestuur dat investeert in betrouwbare sociale voorzieningen, in een ruim cultureel aanbod, in de nodige infrastructuur, in een aantrekkelijke en groene omgeving en in de ondersteuning van de verenigingen, het kloppend hart van Alken, die ervoor zorgen dat het goed leven is in onze gemeente.

Resultaten komen niet vanzelf. Inzet, overleg en volgehouden inspanningen zijn nodig om dingen in beweging te krijgen. Maar ook begrip voor anderen en samenwerking zijn essentieel. Alken heeft helaas in de voorbije jaren af moeten rekenen met politieke onenigheid. Steeds heeft sp.a Alken op een opbouwende wijze de politieke crisissen helpen oplossen. “Ook in de toekomst zal sp.a Alken haar verantwoordelijkheid nemen als de stabiele en betrouwbare partner in het Alkense bestuur. Op ons mag U rekenen”, besluit lijsttrekker Andrea Achten.

Meer over Gemeenteraadsverkiezingen