Een MAANd onder de sterren

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde legt momenteel de laatste hand aan de voorbereidingen van ‘Een MAANd onder de sterren’. In oktober zal Bocholt ondergedompeld worden in de wonderen van de kosmos. Zo gaan we op 5 oktober in de bibliotheek De Priool van start met ‘AWESOME UNIVERSE’: een expositie van 50 adembenemende beelden met een totale oppervlakte van 56 m² die de bezoekers zal meenemen op een reis door het heelal.

Bart Achten

Deze tentoonstelling staat in het teken van het vijftigjarig bestaan van de ESO (Europese Zuidelijke Sterrenwacht) en is een internationaal gebeuren.

Tezelfdertijd wordt het startschot gegeven voor de opbouwende expositie ‘Duizend sterren en planeten’. Honderden leerlingen uit 5 verschillende scholen zijn nu al druk in de weer om de bibliotheek De Priool om te toveren tot één groot heelal. Tijdens de Week van de bibliotheek zal het ECNS, aan de hand van de kinderen hun werkjes, meer vertellen over planeten, sterren, sterrenstelsels, enzovoort. Maar er is meer. Tijdens de Week van het bos zal er zelfs een derde tentoonstelling te bezichtigen zijn. Op 18 oktober laat het ECNS jong en oud genieten van ‘Stijn en de sterren’. Stijn Meuris zal twee voorstellingen geven: één voor de scholen overdag en één voor het grote publiek ’s avonds. Tussendoor kan je zelfs gaan dineren met Stijn. Ook organiseert het ECNS op 20 oktober, in samenwerking met Natuurpunt Bocholt, de Nacht van de duisternis in het Smeetshof. Vanaf die dag kunnen kinderen van 11, 12 en 13 jaar dan weer deelnemen aan een cursus sterrenkunde. En op 24 oktober staat het Voorleesuurtje in het teken van de kosmos.

‘Een MAANd onder de sterren’ is voor het ECNS de kers op de taart van een eerste, succesvol jaar. De talloze activiteiten die tot nu werden georganiseerd werden met veel enthousiasme onthaald. Ook nu zijn we er van overtuigd dat dit niet anders zal zijn. Wil je meer weten over de activiteiten tijdens ‘Een MAANd onder de sterren’, neem dan een kijkje op de website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer