thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Diestenaren kronen ‘Wielemie’ tot sportvrouw van het jaar

Het publiek op de Grote Markt van Diest was maandag 10 september enorm blij om rolstoelsprintster Marieke ‘Wielemie‘ Vervoort te verwelkomen. Wielemie heeft op de Paralympics in Londen een gouden en een zilveren medaille voor ons land kunnen bemachtigen.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Reden genoeg om een groot feest voor haar te organiseren.

Een halve week op voorhand, de dag nadat Vervoort goud had kunnen bemachtigen, besloot de stad Diest een klein welkomstfeestje te organiseren. Een massa mensen werd uitgenodigd om haar overwinningen mee te vieren. D Grote Markt zag maandagavond dan ook zwart van het volk. Optredens waren er onder andere van Liliane St. Pierre en Vixen 5, het groepje van Bert Voordeckers uit The Voice van Vlaanderen. De Grote Markt ging helemaal uit z’n dak toen Marieke zelf verscheen.

Prestatie

Vervoort pakte in eerste instantie al zilver op de 200 meter rolstoelsprint in haar categorie. Op de 100 meter rolstoelsprint deed ze het nog beter en won goud. Het publiek in het stadion van de Paralympics was zwaar onder de indruk en ook de beelden liegen er niet om. Vervoort behaalde niet alleen de medaille, maar zette ook een nieuw paralympisch record neer.

Wielewie?

Marieke ‘Wielemie’ Vervoort is een rasechte Diestenaar met heel wat karakter. In 2000 belandde ze door een zeldzame spieraandoening in een rolstoel. Tijdens een lang revalidatieproces leerde ze ‘al rollend’ haar plan te trekken. Naast rolstoelsprinten beoefent ze ook verschillende andere sporten. In 2009 leidde ze haar hond Zenn op tot hulphond. Daarnaast werd ze in haar voorbereidingen en prestaties op de Iron Man in Hawaï gevolgd voor de Woestijnvis-serie Een simpel plan en schreef ze een eigen boek: Wielemie: sporten voor het leven.

In 2007 werd Vervoort al eens benoemd tot ‘Trots van Vlaanderen’, wegens haar doorzettingsvermogen. Dit jaar verdient ze volgens de Diestenaren absoluut de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’.

© 2012 – StampMedia – Yentl Keuppens, foto’s: Pauline Poelmans en Magali Merzougui

Aangeboden door onze partners