Stem nu voor Groene Groeve!

De Tiendeberg, een natuurgebied van Natuurpunt in Riemst, is geselecteerd als een van de drie beste projecten die namens Belgie mee dingen naar de internationale Quarry Life Award! Deze wedstrijd, uitgeschreven door HeidelbergCement, biedt de unieke kans aan studenten en wetenschappers om in de periode van maart tot september 2012 wetenschappelijk onderzoek te verrichten in hun groeve.

Natuurpunt Riemst

De Tiendeberg, als onderdeel van de Sint-Pietersberg, is internationaal bekend vanwege zijn unieke kalk- en heischrale graslanden. Door de bijzondere bodemgesteldheid en de eeuwenlange schapenbegrazing konden zich hier de oudste historisch permanente graslanden van de Lage Landen ontwikkelen.

De afgelopen jaren hebben Natuurpunt en de JNM, in samenwerking met locale partners en dankzij de loyale steun van de gemeente Riemst, door middel van intensief beheer grote delen van de graslanden succesvol in ere hersteld.

Dankzij de nominatie door HeidelbergCement kan daar nu vervolg aan worden gegeven in delen van de groeve die niet beheerd worden door Natuurpunt. Er wordt inventariserend onderzoek gedaan naar de actuele en potentiële (rest)waarden van de overgebleven delen van de CBR groeve en er wordt een visie ontwikkeld voor de realisatie van een groene biodiversiteitsrijke groeve.

Stem nu via onderstaande link op dit unieke samenwerkingsproject en vergroot de kans dat Natuurpunt met dit project de internationale prijs van 10 000, 20 000 of 30 000 euro in de wacht sleept.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio