thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jos Loyens uit Vlijtingen naar bromfietstreffen in Wellen

Vorige zondag 2 september was het weer nostalgie troef in Ulbeek: het 25ste internationaal bromfietstreffen. Ook ik besloot eens een bezoekje aan dit treffen te doen. Veel volk was er aanwezig! Een 100-tal standhouders met allerlei onderdelen voor bromfietsen, schroeven, motors, enzovoort.

Johan Punie

Meer dan driehonderd deelnemers met een bromfiets ouder dan 30 jaar, kwamen opdagen.

Ook kwam ik een collega van mij tegen. Jos Loyens uit Vlijtingen, met zijn bromfiets Kreidler R5! Ik vroeg hem: "Wat kom jij hier doen met die mooie nieuwe bromfiets, deze beurs is voor bromfietsen van voor 1980"? "Dat klopt", zei Jos "Deze bromfiets is van 1976 deze heb ik een 5 jaar geleden gekocht via een tip van een collega. Aan deze Kreidler was nog wel wat werk. Met een goede vriend van mij Willy Fastre zijn we deze bromfiets aan het oplappen geweest."

Willy is niet aan zijn proefstuk toe, hij heeft verschillende oudere bromfietsen en het sleutelen eraan is een grote hobby van hem. Ook heeft hij een bromfiets-clubje opgericht, De 50 cc'ke, in Vlijtingen. "Regelmatig gaan we dan met ons groepje ritjes maken van een 70 à 80 km. De Voerstreek doen we dan regelmatig aan. Tevens bromfietstreffen sta ook regelmatig op ons programma! Wanneer ik een ritje maakt op mijn Kreidler komen mijn jeugdjaren weer boven…mijn wilde haren heb ik nog steeds hé?"

"Onlangs hebben we nog een Suzuki ac van 1976 in orde gezet, maar we zijn nog op zoek naar een linker zijkapje vooraan tandwie." Wie weet bij de deze?

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio