Arseen brengt mensen samen via Sociale Kalender

De Sociale kalender is een webagenda die burgers met elkaar in contact wil brengen rond thema's als sociale rechtvaardigheid en duurzame ontwikkeling. Je vindt hem terug op www.socialekalender.be. Hij geeft een overzicht van allerlei maatschappijvernieuwende initiatieven, voordrachten, acties en evenementen die bijdragen tot een leefbaarder wereld.

FELIX BERGERS

Bedoeling is dat we vaker elkaars activiteiten bezoeken, wat dan bijdraagt tot nieuwe contacten en samenwerkingsverbanden.

Het was Louis Franssens die aan de kalender begon en hem in de zomer van 2008 voor het eerst op het net zette. De voorbije zomer heeft Bas Ketsman, een student informatica aan de UHasselt, de opmaak ervan volledig herwerkt. Sinds het begin van deze maand september staat Arseen De Kesel uit Kiewit in voor het dagelijkse beheer.

Arseen is een bevlogen mens met een breed interesseveld. Vele jaren al zet hij zich in voor de dialoog tussen de verschillende levensbeschouwingen, en hij zat mee in de organisatie van interreligieuze meditaties. Jarenlang was hij actief in de Limburgse Integratieraad, en momenteel zit hij in de stuurgroep van het Limburgs Sociaal Forum. Ook hier wil hij de civiele samenleving krachtdadiger maken door permanente samenwerking tussen allerlei sectoren: milieu en natuur, welzijn, kunst, vorming, integratie, vrede,...

De Sociale Kalender is een virtuele ontmoetingsplek. Momenteel wordt er druk overleg gepleegd om ook een echt ontmoetingshuis voor basisgroepen te openen, met een open deur en een lage drempel, een Huis van Vernieuwing.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio