De 1937-ers van Hamont reünieerden

Op 31 augustus 2012 kwamen de 75-jarigen van Hamont voor de vijfde maal bijeen, ditmaal in de parochiezaal van Hamont-Lo. Het meer dan slechte weer - regen gedurende de bijna gehele dag - kon echter niet verhinderen dat de sfeer binnen zeer goed was.

Lambert Cardinaels

Voorzitter van het feestcomité Hervé Winkels verwelkomde omstreeks 11.30 uur de ruim 70 aanwezigen, waaronder een 42-tal 75-jarigen en burgemeester Theo Schuurmans. De burgemeester prees het initiatief van het feestcomité en bood namens de gemeente elke 75-jarige het prachtige fotoboek ´´ Hamont-Achel Grenzeloze charme aan´´ aan ter herinnering. Hijzelf kreeg als aandenken de drie uitgaven ´´ Bo is den tied hennen´´ , die resp. in 1987, 1997 en 2002 door het feestcomité werden uitgegeven. Tijdens de receptie werd een Powerpoint presentatie van 32 minuten geprojecteerd. Hierin kwam vooral Hamont in woord en beeld, zoals de 75-jarigen zich dat herinnerden maar ook beelden van de vorige bijeenkomsten, de lagere schooljaren, memorabilia, plechtige communie en andere herinneringen.

Tijd dan om aan te schuiven in de grote zaal aan het galabuffet. De zaal was in zes wijken van Hamont opgedeeld, maar iedereen kon waar dan ook aanzitten aan het buffet. Tijd ook om nog eens gezamenlijk te zingen, zoals de aanwezigen dat vroeger nog op school leerden.Het gelegenheidslied ´´Al 75 joar Hamuttenèèr´´, geschreven door Harry Beks op de melodie van Jo Erens´ Limburg allein was daarvoor een lumineus idee. Als aandenken kreeg iedere 75-jarige een pluim in een kaart verwerkt met hierop een pentekening van een vroegere pasfoto en op de keerzijde afgedrukt het gedicht ´´Ode aan de Sint-Laurentiustoren´´ van Hervé Winkels, dat hijzelf voorlas.

Eerst in de late middag kon buiten de traditionele groepsfoto gemaakt worden. Rond 18.00 uur kwam de tijd om afscheid te nemen. Men kreeg nog een enveloppe mee met wat paperassen er in als huiswerk. Tenslotte kreeg Mariette Van de Voort een bloemstuk aangeboden voor het vele secretariaatswerk door haar gepresteerd en Leo Nouwen en Lambert Cardinaels een aandenken voor extra muros werk tijdens deze reünie. De volgende is gepland voor 1 april 2040 in de hemel. Verwacht wordt dat iedereen er dan wel zal zijn!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio