De eerste plakploegen zijn op pad

Over een zestal weken gaan we met z'n allen naar de stembus. Stilaan begint dan ook de kiesstrijd los te barsten. Een fenomeen wat je ook in het straatbeeld zal opmerken. De eerste plakploegen gingen alvast op pad. En het waren ijverige mannen van S&D die als pioniers in het straatbeeld uitpakten met opvallend kleurrijke affiches.

stijn van dingenen

"Onze affiches zijn heel erg bewust gekozen", aldus lijsttrekker Stijn Van Dingenen. "We zijn als S&D een open beweging die niet gelinkt is aan één of andere effectieve politieke kleur. Voor ons tellen de inwoners, van welke slag of kleur dan ook. Daarnaast benaderen we beleidsvoering ook vanuit een opgewekte, positieve visie. Meteen de reden waarom we onze 31 kandidaten op een heel kleurrijke en opvallende manier in beeld brengen. Bovendien vinden we ook dat verkiezingsborden niet saai mogen zijn. Aan de reacties te merken, denk ik dat we met deze lay-out daar goed in geslaagd zijn."

Wat ook opvalt is dat de kandidaten niet in de lijstvolgorde op de affiche staan. "Ook dat is doelbewust. Voor ons is iedereen gelijk. Hoe konden we dat beter verbeelden dan door al onze kandidaten in willekeurige volgorde op deze eerste affiche te plaatsen?"

Eén man staat er wel twee keer op. De reden? "Inderdaad, onze lijstduwer Jules D'Oultremont prijkt twee maal op de affiche. Deze affiche is opgemaakt in het Andy Warholl-principe. Dat betekent dat je telkens met blokken van vier werkt. Zo kom je dus aan... 32 blokjes die gevuld moesten worden. Vandaar dat we Jules twee maal op de affiche brachten. Hij is en blijft immers onze belangrijkste persoon binnen de groep. Enerzijds met zijn gigantische ervaring en anderzijds omdat hij erg geliefd is bij de inwoners. Een recente politieke peiling duidde Jules nog aan als de meest populaire politicus van Houthalen-Helchteren. Een status die hij ongetwijfeld aan zijn eerlijke manier van politiek voeren dankt. En dat mag je als beweging dan ook in beeld brengen. Logisch dus dat Jules ons 32ste vakje opvult", glimlacht Stijn Van Dingenen.

En hop... op naar de volgende plaats om een affiche te plakken...

Meer over Gemeenteraadsverkiezingen