Hamonter Teutenkoek gelanceerd

Vanavond werd tijdens de uitreiking van de cultuurprijzen de HAMONTER TEUTENKOEK voorgesteld.

Al weer 2 jaar geleden mochten Willy, Louis en Frank Pinxten van Villa Christina de Cultuurprijs van de Stad Hamont-Achel in ontvangst nemen. Het was voor ons in eerste instantie een rare ervaring aangezien wij wat we doen gewoon graag doen en vooral onze gasten graag centraal stellen!

Frank Pinxten

Alhoewel het ons niet zo zeer te doen is om prijzen te winnen waren we evenzeer trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen.

Het heeft ons dan ook enorm gestimuleerd om Hamont-Achel en zijn cultureel en historisch erfgoed nog meer op de kaart te helpen zetten. Ze hebben ons zelfs zo ver gekregen dat we aan een TV programma meegewerkt hebben! Met 4 in bed zoals jullie wellicht allemaal weten.Vandaag willen we dan ook nogmaals iedereen bedanken die ons deze prijs heeft helpen toebedelen aangezien dit voor ons de start van een ongelooflijke mooie periode was. De afgelopen 2 jaar hebben we dan ook met extra véél enthousiasme over onze Teutenwoningen en hun geschiedenis verteld aan onze talloze gasten.

Door het bezig zijn met de cultuur en de geschiedenis van onze Teutenstad is er bij ons ook iets gaan dagen! Tijdens de werken aan het pand waar nu de B&B Villa Christina gevestigd is vonden we op een iet wat aftands papiertje in een oude ingebouwde keukenkast 10 jaar geleden een soort recept. In eerste instantie hebben we hier nooit veel aandacht aan besteed maar een tijdje geleden is Willy hier zelf eens mee aan de slag gegaan en jawel daar kwam iets lekkers uit voort! Zo goed zelfs dat we het gevoel hadden dat we hier iets mee moesten doen aangezien dit blijkbaar uit onze teutencultuur voortvloeit!

Omdat we in Hamont-Achel over toch wel verschillende goeie bakkers beschikken is Willy het recept dan ook samen met de bakkers verder gaan verfijnen. Het werd een héél lekkere en voedzame koek! Wat ook helemaal in de lijn licht van het Teutenverhaal aangezien de Teuten op hun lange rijzen onderweg wel wat proviand konden gebruiken die goed houdbaar en héél voedzaam moest zijn. Ook was het bij momenten zo dat ze het zelfs als een soort pasmunt gebruikte in hun handelen. En hier komt ook onze prachtige Napoleonsmolen in beeld aangezien deze zorgde voor het hoofdbestanddeel van de koek namelijk het meel. Op deze manier is de cirkel rond want het waren de Teuten die als eerste investeerden om de Napoleonsmolen op te richten.

Deze Hamonter Teutenkoek en pasmunt, een ware lekkernij die een mooie bijdrage is aan ons Cultureel Teutenerfgoed en die in 2 vormen gebracht zal worden is dan ook van af heden te koop bij onze Hamonter bakkers die allemaal zéér enthousiast reageerde op dit initiatief ( bakkerij Huibers, Bakkerij Van Hout en Bakkerij T’ Bolleke ) Indien er interesse bestaat kunnen ook de Achelse bakkers mee doen en is het ook de bedoeling om dit product verder te gaan promoten via onze plaatselijke horeca.

Er zal een versie in de vorm van een koek gebracht worden en een kleinere versie als pasmunt die ideaal is als versnapering tussen door, tijdens bijvoorbeeld een wandel of fietstocht of de grote versie met familie of vrienden. In samenwerking met ontwerpbureau Hegge ID en drukkerij Tony Boonen hebben we dit alles een leuke verpakking en vormgeving meegegeven.

Indien je dus in het vervolg bij vrienden, kennissen of familie op bezoek gaat en niet weet welk cadeautje mee te nemen dan is dit een UNIEK geschenk!

Voor de pers hebben we speciaal een proefuurtje voorzien bij ons in Villa Christina waar we graag van deze lekkernij laten proeven en indien gewenst wat meer uitleg geven.Dit proefuurtje zal doorgaan op dinsdag 4 september 2012 om 14.00 uur op onderstaand adres. ( graag van tevoren even aanmelden )

Voor meer info:Willy Hendrikx of Frank Pinxten op 0032 ( 0 ) 11 57 55 84Mail: info@villachristina.beVilla ChristinaStad 4B-3930 Hamont-Achel

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio