thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

XPD sluit Toeternietoe stadsconcerten enthousiast af

Met luid applaus en geroep van het overvolle binnenplein van de Herkenrodekazerne heeft Toeternietoe het laatste zomerconcert afgesloten. Meer dan 1.500 fans waren komen opdagen en de Toeternietoeters zullen het geweten hebben! Er was bijna geen doorkomen meer aan.

Chretien Paesen

Traditioneel nodigt de blaasband het Haspengouws Jeugdorkest uit om de laatste zomeravond in te zetten. Onder leiding van dirigent Jan Nicolaers speelde het voltallig orkest oude bekenden maar waagde het zich ook verdienstelijk aan een uitvoering van Ai se eu te pego van Michel Teló. En uiteraard maakte dat hier en daar een zangstem los.Na een korte pauze kondigde oppertoeter Koen het vuurwerk van de avond aan: Express Delivery, kortweg XPD. En, toeval of niet, die beginnen met hetzelfde Ai se eu te pego als waar de Haspengouwers mee eindigden.

XPD is een geoliede muziekmachine. De vijf muzikanten lijken wel tegelijk geboren te zijn want zelden hoor je zulk een feilloos overgaan in genres en ritmen terwijl hun boegbeeld Elke, a red dressed symbol, tussendoor ook nog eens de interactie aangaat met het publiek.Express Delivery speelt een vreemde mix van talen, landen en culturen. En dat voor kinderen, hun grootouders en al wat daar tussenin zit. Geen mens op de hele binnenkoer die het onberoerd laat. Wie met De Marie-Louise van Bart Kaël evengoed het publiek op de benen krijgt als met Disco Inferno en met, jawel, Ai se eu te pego verdient meer dan een pluim. De pauze wordt benut om XPD even te laten uitblazen maar dat betekent voor Toeternietoe dat ze zich nog eens extra moeten inzetten. Heel de band speelde voor het laatste zomers stadsconcert nog wat extra gekkigheden bij elkaar en ook daar had het publiek duidelijk zin in.

2012 Is voor de Toeternietoe zomerconcerten in de Herkenrodekazerne een succesverhaal geworden. Telkens weer trokken tussen de 1.000 en 1.500 liefhebbers van muziek gezelligheid door de poort van Herkenrode om er elkaar te ontmoeten en bij te kletsen. Toeternietoe heeft voor het tiende jaar op rij aan het succes van de zomerconcerten gewerkt. Men stelt al openlijk de vraag of de binnenkoer van Herkenrode een grotere toevloed nog aan kan.

Alle foto's van de stadsconcerten van Toeternietoe vindt u op hun website.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio