Chouffekubbers uit Koekelare Belgisch kampioen Kubb

Print

Chouffekubbers uit Koekelare Belgisch kampioen Kubb

Hasselt -

Op de grote weide aan het stadspark en het CCHa is dit weekend het Belgisch Kampioenschap Kubb gehouden. Meer dan 100 teams kwamen naar Hasselt om mee te dingen voor de titel. Uiteindelijk kwam het team Chouffekubbers als winnaar uit de strijd.
Het Pummelaer Kubbteam uit Bocholt was de beste Limburgse ploeg.

Kubb is afkomstig uit Zweden. Volgens een legende zou Kubb een oud Vikingspel zijn. Anderen zeggen dat dit spel ooit begonnen is tijdens het verzamelen van brandhout. De Zweden bedachten dat ze met die verschillende takken ook een spel konden spelen. Zo is het 'gooien met stokken' ontstaan.

Veel heb je er niet voor nodig: 1 koning, 10 kubbs blokken, 6 werpstokken (30cm lang), 6 veldpaaltjes en een meetlint. Het spel is stevig in opmars en op feestjes, campings en stranden zie je regelmatig kubben.
Het doel van het spel kubb is de koning om te gooien, nadat alle kubbs op de speelhelft van de tegenstander zijn omgegooid.

Scheidsrechters zijn er niet. De ploegen bedisselen onderling eventuele twijfels. Als ze niet uit geraken kan de hulp van de organisatie ingeroepen worden maar het is duidelijk een fairplay spel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio