Kleine Prins helpt gezinnen waarbij een kind getroffen wordt door kanker.

Print
Kleine Prins helpt gezinnen waarbij een kind getroffen wordt door kanker.

Kleine Prins helpt gezinnen waarbij een kind getroffen wordt door kanker.

Maasmechelen -

Voor elke ouder is zijn of haar kind een echte prins of een echt prinsesje. Maar wat als jouw prins of prinsesje geconfronteerd wordt met een levensbedreigende ziekte zoals kanker? “Wanneer je kind te maken krijgt met kanker, dan gooit deze ziekte meteen het hele gezin overhoop.

Niemand verwacht dat zo’n jong iemand een strijd moet aangaan me deze ziekte. Het is dan ook logisch dat het gezin zich volledig gaat richten op die strijd en dat de overige gezinsrelaties een ongewone ontwikkeling ondergaan” aldus Ron Stegen.

Ron is actief lid van de vzw Kleine Prins. “Onze organisatie is in 1974 opgericht. De aanleiding voor de oprichting van deze organisatie was het gebrek aan psychosociale steun voor de getroffen gezinnen. Intussen is deze situatie gelukkig al sterk verbeterd. In samenwerking met de andere organisaties die zich inzetten tegen kanker, draagt “Kleine Prins” haar eigen specifieke steentje hier aan bij”, legt Ron ons uit.

Wat doet “Kleine Prins” dan precies?
“Kleine Prins” biedt in samenspraak met de medische en sociale diensten en met de ouders, morele ondersteuning voor het hele gezin. Daarnaast biedt de organisatie ook een mogelijke tussenkomst bij financiële en materiële problemen. Ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor aan de ouders en bieden hun ervaring aan als leidraad voor wat komen kan. Zij bieden ook praktische hulp aan waar nodig en mogelijk. Na het eventueel afscheid nemen van het kind blijft Kleine Prins een steun voor de ouders, indien zij dat wensen. Wanneer je kind kanker krijgt, dan kosten behandelingen vaak ook veel geld. Sommige gezinnen kunnen die extra facturen niet aan. Niet zelden geeft een ouder zijn of haar job op om het kind dag en nacht te kunnen bijstaan. “Kleine Prins” kan dan tussenkomen bij het betalen van de remgelden. Daarnaast organiseert de organisatie ook enkele toffe gezinsevenementen waar alle kinderen van de gezinnen kunnen ravotten en waar ouders kunnen samenkomen in een specifieke maar toch feestelijke context. Een team van onbezoldigde vrijwillige medewerkers staat steeds klaar. Voor een groot deel zijn dit ouders die hetzelfde hebben meegemaakt en die laten delen in wat zij aan relaties, kennis en ervaring hebben opgebouwd. De voorbije jaren heeft “Kleine Prins” al meer dan 600 families kunnen helpen.”

2de Carna-Festi-Val
Maar een organisatie als “Kleine Prins” heeft natuurlijk heel wat steun nodig. Op 25 augustus organiseert de organisatie dan ook haar 2de Carna-Festi-Val. In het Cultuurcentrum van Boorsem (Maasmechelen) treden tal van artiesten op voor dit goede doel. Op de affiche staan onder meer Joie Le Vivre, Estebleef, Puur Toeval, Huub Adriaens en DJ Peter. Iedereen is welkom om op deze leuke avond aanwezig te zijn en op die manier “Kleine Prins” te ondersteunen. De inkom is gratis, de avond start om 20.00 uur.

Alle informatie vindt u op www.vzwkleineprins.be of telefonisch op het nummer 089 381124.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio