thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Toeternietoe en Averechts zorgen voor fantastische sfeer

De lokale band Averechts die hoofzakelijk muziek van eigen taal covert heeft woensdagavond de boel op stelten gezet in de Herkenrodekazerne. De – weeral volle - binnenkoer leek wel te klein voor deze tegendraadse bende. Averechts maakte de tongen los, liet de kelen zingen en sleepte iedereen mee in schier eindeloze polonaises.

Chretien Paesen

De Toeternietoeters zwoegden zich te pletter om telkens weer de dorstigen te laven.

Averechts is haar naam waardig. Niets is heilig en alles wat ze doen staat in het teken van loltrappen en iedereen laten delen in hun enthousiasme. De vijf mannen van Averechts zijn ontsproten uit het Limburgse zand en dus voelen ze als geen ander aan wat de lokale fauna en flora wil hebben. Zanger Nico is dé uitslover van dienst. Tientallen kregen de microfoon onder de neus geduwd. Van nog meer verwachtte Nico een zoen ter plekke.

Dit is amusement zoals ze het graag hebben in de Herkenrodekazerne: dansen en drinken tot het donker wordt.

De pauze is voor de Toeternietoe blaasband niet om te rusten. Integendeel. Dan is het hun beurt om de dienbladen te laten liggen en voor de muziek te zorgen. Natuurlijk gaat dat gepaard met de nodige muzikale fratsen.

Volgende woensdag is de laatste stadsfestivalavond van Toeternietoe. Zij hebben het Haspengouws Jeugdorkest uitgenodigd. Na de pauze neemt Express Delivery met Elke Cosemans ons op sleeptouw tot het einde van het laatste Toeternietoe stadsconcert van deze zomer.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio