Andermans veren

In een lezersbrief (HBVL 29.11.04.)schrijft een lezer over de goedkopere medicamenten : "Ik vind het intellectueel oneerlijk van Steve doen alsof het idee van hem komt. Ere wie ere toe-komt. " , einde citaat.

En zoals de brieflezer verder schrijft komt de eer 'alleen' toe aan dokter Dirk Van Duppen, een huisarts uit de groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk in Deurne.

Michel Cremers - Zonhoven

Deze dokter bond met zijn boek "De cholesteroloorlog" de kat de bel aan. En sedertdien heeft die bel heel wat wakker geschut.

Zo wil ik de lezers een stukje uit de HUMO 21.09.2004. over het gesjoemel met medicamenten niet onthouden. Ik laat Van Duppen zelf aan het woord : "Door de schrijnende nalatigheid van minister Frank Vandenbroucke kon de farma-reus Merck, Sharp & Dome, ondanks het verstrijken van het octrooi op haar cholesterolverlager Zocor, gedurende meer dan een jaar het alleenrecht op de superwinsten in deze deelmarkt behouden. Kostprijs voor de ziekteverzekering, voor u en mij dus : 22,8 miljoen euro." , einde citaat.

Hij, auteur Van Duppen, heeft het over "het gestuurd en gestoord onderzoek, waarbij de werkzaamheid van het geneesmiddel wordt opgeblazen en kwalijke nevenwerkingen worden weggemoffeld." En hij vraagt zich bezorgd af 'waarom de arts toch zo graag de nieuwste en duurste geneesmiddelen blijft voorschrijven.

Ik wil zeker niet in herhaling vallen, maar de socialisten voelen, dat wat de hedendaagse waanzinnige kostprijs van de medicijnen betreft, zijzelf kilo's boter op het hoofd hebben. Dit rechtzetten is het minste wat je van een 'sociale' partij kunt verwachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer