Bakken op Pukkelpop

Ook op 18 augustus, dag drie van Pukkelpop, schoot de temperatuur de hoogte in. Al van ‘s morgens vroeg stonden er enkele rijen klaar aan het hoofdpodium voor de Foo Fighters, afsluiter van het festival. De andere, overdekte podia werden gebruikt om af te koelen.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Elk reepje schaduw werd optimaal benut.

De organisatie van het festival trof extra maatregelen: zo kreeg je twee flesjes water voor de prijs van één. Lichtkranten waarschuwden de menigte om te blijven drinken. Op de weide bevonden zich kraantjes met drinkbaar water en wie schrik had voor verbranding, kon gratis zonnemelk krijgen.

Waterpret

Ook naast de podia werd verkoeling voorzien. Zo rolde de Coca-Cola-stand een reuze-waterglijbaan uit. Wie hieraan meedeed won een petje tegen de zon. Bij elk reclamestandje stond iemand klaar met een waterpistool.

Tenslotte hadden de festivalgangers elk hun eigen manier om af te koelen. Paraplu’s en handdoeken bleken een goede bescherming tegen de felle zon. Heel wat mensen brachten een plantenspuit mee en een enkeling had zelfs een klein zwembad meegenomen. Kortom: zelfs extreem warme temperaturen konden de pret op de laatste dag van Pukkelpop niet drukken.

© 2012 – StampMedia – Eva Grosemans, foto’s: Ann-Katrien Van De Velde, Eva Grosemans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio