De Werf

Graag had ik volgende reactie gegeven op het VTW programma DE WERF. Door de televisiezender werd wel een paar duizend keer gezegd dat de villa voor Nele en Fanny gratis was.

Chris Creemers - Tessenderlo

Wel, gaag had ik dan geweten hoe men dat dan wel wil realiseren.

Immers, door luidkeels te verkondigen dat de villa gratis wordt gegeven aan Nele en Fanny moet dit door de Ontvanger der Registratierechten als een schenking worden aanzien. Welnu, de tarieven voor schenkingen tussen vreemden, (ik ga er van uit dat de huidige eigenaars van de grond en woning geen familie zijn van Nele en Fanny) beginnen de tarieven op 20% om boven de 175.000 euro 65% te bedragen. Een eenvoudige rekenoefening leert dus dat de Vlaamse Overheid, aan deze villa, aan een geschatte waarde van ongeveer 500.000 euro, nog ongeveer 250.000 euro registratierechten zal incasseren.

Ongetwijfeld zal bij het op poten zetten van het programma hieraan niet zijn gedacht, zoals ook in het VT4 programma "De Blok" aan het een en ander niet was gedacht. Iemand zal dus nog een onaangename verrassing te verwerken krijgen. Fanny en Nele, een verwittigd koppel is er vier waard !

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer