Jeugdbeleid

Dat de VLD Houthalen-Helchteren nog altijd geen kaas heeft gegeten van het jeugdbeleid en achter na holt wat betreft jeugdbeleidsplan, lummelhoeken en jeugdraad ben ik niet van verwonderd.

Peter De Backer - Houthalen

Dat het jeugdbeleidsplan aandacht schenkt aan de probleemwijken Meulenberg, De Standaard en Houthalen-Oost heeft er alles mee te maken dat die wijkendegelijk vertegenwoordigd waren bij het samenstellen ervan. En waar de VLD de grote afwezige waren. Het is gemakkelijk om naderhand iets af te schieten dan er aan mee te willen werken. Wat betreft het speelplein aan de Chirolokalen in Houthalen-Oost heeft men een plan ingediend na de vorige gemeenteraadsverkiezingen (+/- 4 jaar geleden) toen Jules d’Oultremont nog burgemeester was. Toen heeft men gekeken of dit niet voor andere wijken ook nodig was en dat men nu eerst de probleemwijken aanbod laat komen heb ik geen probleem mee.

En Elly Winters, wij hebben je toch ook niet gehoord toen Helchteren hun Skate park kreeg.

Voorts wil de VLD een verplichte advies van de Jeugdraad voor alles wat de jeugd aanbelangt. Dit is een heel goed idee maar er moet eerst werk gemaakt worden van een goed werkende jeugddienst, die dan ter schikking staat voor de jeugd, dagelijks bestuur jeugdraad en jeugdraad, om zo de jongeren de kans te geven een goed advies te kunnen geven naar het beleid toe. Elly, wordt het eens geen tijd om eens goed oppositiewerk te voeren en te zorgen dat in elke raad iemand van de VLD zit zodat de VLD ook eens kan meepraten over de dingen die binnen het verenigingsleven leeft in plaats van de populist uit te hangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer