Diefstal in Frankrijk

Op de avond van zaterdag 2 oktober 2004 overnachten wij in een hotel genaamd "Hötel du Rocher", Aire Village te 34520 Le Caylar.

Arthur Bammens - Zonhoven

Op 3 oktober 2004 stelden wij in de ochtend vast dat de ruit van onze wagen was stukgeslagen, het slot van onze rechtervoordeur beschadigd en de deur geblust.

Onze radio en CD speler, alsook onze bagage was gestolen.

Onze wagen was echter niet alleen leeggeroofd, ook de andere wagens met buitenlandse nummerplaten hadden hetzelfde meegemaakt, de wagens met Franse nummerplaten daarentegen (die naast ons stonden geparkeerd) bleven onaangeroerd achter.

De parking waar de leeggeroofde wagens zich bevonden was een openbare parking, recht tegenover het hotel en zeer goed verlicht.

U zult wellicht begrijpen dat wij grote vragen hebben bij deze gang van zaken.

Is er wel voldoende toezicht van de de overheid? Is er een complot tussen de dieven en het hotel personeel hier mogelijk?

Het toppunt van alles was toch wel de reactie van de receptioniste in het hotel zelf. Zij nam (zogezegd) telefonisch contact op met de politie die echter van Montpellier moest komen en zij liet ons weten dat de politie voor 9u. niet begon te werken.

Indien wij toch aangifte van de diefstallen wilden doen moesten wij maar zelf naar Montpellier rijden, maar zij zei er onmiddellijk bij dat het verloren tijd was.

Hierbij stellen wij vast dat op deze wijze de toerist als openbaar wild wordt beschouwd en de overheid er niet veel aan wil doen.

Wij willen ons in de toekomst tweemaal beraden alvorens wij nog eens naar Frankrijk reizen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer