thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Grandioos feest voor 850 jaar Bocholt

Bocholt bestaat 850 jaar en dat hebben de Bocholtenaren op een indrukwekkende manier gevierd tijdens het weekend van 28 en 29 juli 2012.

Het feest startte op zaterdagavond door ruim 650 mensen ingezet in de feesttent langs de kerk. Burgemeester Jos Claessens, de schepenen en burgemeester Feldhaar uit Duits Bocholt, trakteerden de aanwezige gasten op een reuzetaart, Bocholter bier en gezellige muziekoptredens.

Koen Nijsen

De bezoekers en de vele cafégangers konden nadien op kroegentocht langsheen zeven deelnemende cafés diverse diverse bands optraden.

Op zondag bood het zonnige weer een ideaal kader om het feesten verder te zetten.De start werd gegeven met de spectaculaire eendjesnrace, die plaatsvond aan de passantenhaven. Honderden supporters schaarden die zich op en rond de fietsersbrug in de hoop dat hun badeendje de eerste prijs zou halen. Het 12 meter hoge kunstwerk 'de BADEEND’ van F. Hofman stond erbij en zag dat het goed was.

Op het kerkplein kon men 's namiddags vernemen wie de winnaars van de eendjesrace waren. Maar het was vooral genieten van de vele muziekoptredens, de marktkramen met fair trade producten, ovenverse bosbessentaarten, schuimwijn, Kristoffelbier en vele andere attracties en proevertjes. Spek voor ieders bek! Als verrassingsact doken die namiddag ook diverse dansers op uit het niets, een flashmob tussen de mensen zowaar, ter promotie van de dansdag van 9 september.

Maar er was meer: had je zin om wat te snuisteren of met de kinderen wat te beleven, dan kon je ook terecht op de rommelmarkt op het bibliotheekplein of bij de kids-zone met springkasteel, vele volksspelen en een mobiele kinderboerderij. In het Beukenhof en in de Kerkhofstraat kon je kennis maken met oude ambachten (smederij, kantklossen, houtssnijden, enz.). je kon er ook deelnemen aan kunstworkshops voor jong en oud. Diverse verenigingen zoals de imkersbond, de natuur- en sterrenkundige vereniging ECNS, de Kempische Fuchsia-vereniging enz. stelden zich voor en konden de bezoekers zelfs allerhande zaken bijleren over ons natuurschoon en al haar bijzonderheden.

Tijdens het feestweekend kon men Bocholt ook vanuit een andere hoek ontdekken door bijvoorbeeld een historische expositie van de heemkundige kring, natuurwandelingen, geleide groepsbezoeken aan de watertoren, het brouwerijmuseum of de vlaggententoonstelling in de kerk (deze laatste is nog te bezichtigen tot half september).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer