thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Blueson speelt full house bij Toeternietoe

Andermaal liep woensdagavond het binnenplein van de Herkenrodekazerne vol voor het wekelijkse Toeternietoe stadsfestival. Tijd om de Blues te spelen en Blueson nam dat schitterend voor haar rekening. Met z’n achten stalen ze ogen en oren van meer dan duizend bezoekers.

Chretien Paesen

De muziek van Blueson zweeft een beetje tussen funk en blues, met af en toe een streep ‘Rehab’ van Winehouse, Hit the road Jack en Fever. Maar de blues stal de meeste harten. Heerlijk lange en trage vocal- en gitaarsolo’s waar de tenen van gaan krullen. Blueson brengt strepen muziek die nog uren na het spelen blijven plakken. Ze zijn ook niet vies van het dansbare genre en ook dat werd gesmaakt. Als het donker wordt zijn Hasselaren blijkbaar iets minder schuw en durven ze de uitdaging van de muzikale verleiding aan op de dansvloer.

De dames en heren van Toeternietoe hadden weeral meer dan de handen vol met zoveel volk. Bovendien kondigde enkele druppels regen meer onheil aan maar daar hebben de toeteraars iets op gevonden. In een paar minuten ontvouwden ze een 5-tal groten tenten. Onder luid applaus droegen ze die gewoon het plein op en iedereen zat droog. Knap staaltje teamwork alhoewel het niet echt nodig was.

Volgende woensdag ruimt Toeternietoe het podium voor Dr. Blue Beat, een twaalfkoppige band die ons in de wereld van ska en reggae onderdompelt.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio