Rijlessen door senioren

Mijn neefje van 15 jaar eet elke week 1 keer een frietje met mayonaise uit het vuistje met een loempia en een cola. Als hij dit volhoudt tot aan zijn 65ste zal hem dat de ronde som van 499000 BEF gekost hebben. En dan heeft hij nog maar één keer gegeten per week. En nu begint een minister te zagen dat een éénmalig rijbewijs van 40.000 BEF te duur is, en dat de

A. J.

ijschool te daar winst op heeft! Alsof dat verboden is!

Een echtpaar, samen als regent in het onderwijs, met een leeftijd van 56 jaar, verdient samen netto per maand 150.000 BEF. Ik ken een collega rijschooldirecteur die het met 68000 BEF moet doen en zijn vrouw krijgt niets. En hij heeft ook geen 3 en een halve maand verlof!

Trouwens gepensioneerden aansporen om rijlessen te gaan geven zal niet beterkoop worden.

Zij willen minstens 500 BEF per uur verdienen, liefst in het zwart, wat niet kan, te vermeerderen met eindejaarspremie en vakantiegeld aangevuld met dezelfde RSZ bijdragen als het rijschoolpersoneel op dit ogenblik. Dus de loonkost blijft hetzelfde.

Maar kosten voor de leerlingen uitsparen door de BTW te verlagen naar 6 % en een factuur mogen inbrengen bij de belastingaangifte, is een betere mogelijkheid. Maar dat zal waarschijnlijk niet lukken! Dit laatste hebben de rijscholen jaren geleden reeds aangekaart en gevraagd!

Ooit was er een TV -programma: 'Alles kan beter' nu is er een regering die een slogan hanteert:' Alles kan slechter' of' Alles moet eraan'!

Er kunnen echter nog verbeteringen en kostenbesparende ingrepen gebeuren bij het behalen van een rijbewijs, maar die hou ik voorlopig voor mezelf, tot de minister mij er persoonlijk om komt vragen.

Misschien kunnen de rijscholen beter een frituur beginnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer