VS en oorlogsmisdaden

Voor sommigen in België is het iets onmogelijks dat de VS soldaten oorlogsmisdaden kunnen begaan. Na een bombardement hebben de VS soldaten een gebouw binnengestormd en zagen de gewonde rebellen. En één van de soldaten heeft voor de camera voor de ogen van de hele wereld een rebel die gevaarlijk gewond was en haast niet kon bewegen zonder moeite doodgeschoten.

Yildirim Z - Beringen

Is het normaal dat we het volgende mogen zeggen :

VS soldaten mogen dat doen omdat de anderen rebellen zijn en hoofden hakken.

VS soldaten waren hypernerveus omdat ze onder vuur waren genomen en reageren dus normaal. Ze hebben zoveel meegemaakt en opereren in uitzonderlijke slechte omstandigheden. Doordat ze voorzichtig moeten zijn is het noodzakelijk op dat manier een gevangene dood te schieten.

Omdat ze soldaten zijn van de machtigste staat van de wereld en bijgevolg zou men tegen de schenen stampen van de machthebbers van de wereld.

Diezelfde machtige staat zijn de Europeanen ( waaronder de Belgen) 2 maal komen helpen tijdens slechte perioden.

Zijn dat genoeg redenen om het gedrag en handelingen van VS soldaten goed te keuren?

Wel dan zeg ik dat juist op zulke momenten men de internationale wetten moet respecteren. De wetten i.v.m. mensenrechten worden het meest geschonden in oorlogsperioden doordat de soldaten denken dat ze mogen doen wat ze willen. Zo kunnen ze de Irakezen en de wereld niet wijsmaken dat ze zich daar bevinden om het volk te helpen. De Irakezen en de wereld zijn niet blind. Zulk gedrag wordt opgevangen door iedereen in de wereld en zal de haat tegenover de Amerikanen alleen maar laten toenemen. Ze hebben zich vergist en konden geen enkele spoor van massavernietigingswapens vinden wat hun grootste reden tot aanvallen was. En nu willen ze de wereld laten zien dat ze voorbeelden voor vrede zijn. Wel er zijn weinigen die het geloven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer