thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ECNS laat publiek nu ook genieten van natuur

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde (ECNS) kan terug kijken op een geslaagde dag tijdens de feestelijkheden van '850 jaar Bocholt'. Honderden kinderen, ouders en grootouders brachten een bezoek aan de stand op het Beukenhof, waar een gezellige sfeer heerste.

Bart Achten

De zon zat daar zeker voor iets tussen. Het ECNS liet het publiek dan ook met veel plezier een kijkje door de telescoop nemen en werd er meer verteld over de zon en haar zonnevlekken.

Voor het eerst trad de Bocholtse vereniging ook naar buiten met het aspect natuur. Zo stonden er verschillende microscopen opgesteld waar jong en oud de wereld van de microkosmos van dichtbij kon bekijken. Ook het pluizen van braakballen was een schot in de roos. Aan een gedekte tafel gingen tal van kinderen aan de slag om braakballen te ontleden en op zoek te gaan naar botjes van muizen. Ondertussen hielden enkele uilen een oogje in het zeil...

Het ECNS is verheugd dat de belangstelling weer groot was en er nog maar eens bevestigd wordt dat er behoefte is aan een eigen natuurcentrum en sterrenwacht in en voor Bocholt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer