thumbnail: null
thumbnail: null

Salvia harmonie beleeft sprookjesweek in Buchenau

Begin deze maand, van 7 tot en met 14 juli, vond het jaarlijkse muziekkamp van de K.H. Salvia uit Heers plaats. 71 deelnemers beleefden een sprookjesweek in het Duitse Buchenau. De jongste spruit telde amper 5 maanden, terwijl de oudste deelnemer, Jean Piron, 82 lentes jong is.

Miranda Vanhees

Onder leiding van dirigent Jos Verjans repeteerden 37 enthousiaste muzikanten iedere voormiddag van 9 tot 12.30 uur, terwijl de nog niet musicerende kindjes opgevangen werden. Ze studeerden er een sprookjesrepertoire in. Zo stonden onder andere Robin Hood, Ivanhoe en Belle en het beest op het programma.

Drie leden van de jeugdharmonie namen ook deel: Jochen Bikkembergs (die vorig jaar al een voorsmaakje kreeg), Fleur Vandepoel en Mariska Vanherck.

De namiddagen en de avonden werden er uitstapjes en spelletjes voorzien. Zo speelden ze onder andere spel zonder grenzen en deden ze een stadsspel in Fulda.In de loop van de week vond er een sprookjeshuwelijk plaats. Op het einde werd Rapunzel uit haar toren verlost en trakteerde ze iedereen op lekker snoepgoed. Het openluchtconcert ter plaatse viel jammer genoeg in het water. Maar niet getreurd, bij hun thuiskomst in de Bammerd mochten ze voor een volle zaal familie, vrienden en sympathisanten een mooi concert laten horen. De week werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer