Bush

Riep George W. Bush daags na de aanslagen van 11 september niet verontwaardigd uit dat elk land dat terroristen zou herbergen zich aan de zijde van de schurkenstaten schaarde en bijgevolg in zijn ogen geen genade verdiende? Wel op een boogscheut van New-York verwijderd bevindt zich het Western Hemisphere Institute for Security Cooperation ( kortweg Whisc ) Het is gevestigd in Fort Benning, Georgia en is recent 'gemoderniseerd ' door de oorlogshaviken in Washington die de oorspronkelijke afkorting SOA ( school of the Americas ) overigens blijkbaar net iets te misleidend vonden, vandaar de nieuwe, minder 'besmet' klinkende benaming sinds januari dit jaar.

Rob Berkmans - Achel

SOA of 'WHISC' dus voortaan heeft tot hiertoe ongeveer 60 000 Latijns-Amerikaanse agenten opgeleid die over heel het kontinent verantwoordelijk zijn voor talloze moorden, aanslagen, en misdaden tegen de menselijkheid. Dit jaar nog werd een van zijn oud-studenten, Byron Estrada beschuldigd van de moord op bisschop Juan Gerardi in Guatemala in 1998 en de georganiseerde uitroeing van 448 Indiaanse Maya -dorpen, gecoördineerd door afdeling D-2 van diezelfde SOA, waar onder meer ook de dictators Rios Mont en Lucas Garcia 'afstudeerden', naast Panama's Kolonel Noriega ,Ecuador's Guilermo Rodriguez en de leiders van de Grupo Colina, de doodsescaders van Fujimori in Lima.

Hoe moeten we in dit licht Bush' uitspraak dus voortaan interpreteren?

Terroristen herbergen is een misdaad,behalve wanneer je ze blijkbaar zelf hebt 'opgeleid' en nog voorzien van een ronkend getuigschrift ook?

Of,geldt hier weer eens het gezegde van Orwell in Animal Farm : All animals are equal, but some are more equal than others? ( Alle dieren zijn gelijk, maar sommige zijn gelijker dan anderen )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer