Berichtgeving VS

Groot was mijn ontsteltenis toen ik vandaag tijdens zowel het nieuws op de openbare omroep als bij VTM onomwonden hoorde spreken van 'oorlogsmisdaden begaan door de Amerikanen'.

Ph. De Deken - Knokke Heist

Wat een schande!

Ten eerste is het een internationaal tribunaal dat beslist of er oorlogsmisdaden zijn begaan en niet een plaatselijke nieuwszender van een land met tien miljoen inwoners!

Ten tweede weet men uit een beeldverslag van twee minuten niet wat daarvoor gebeurt is! Het gaat hier over fundamentalisten die er niet voor terugdeinzen onschuldige burgers te kidnappen en voor het oog van de wereld op video hun hoofd af te hakken.

Het zijn dat soort mensen die met een vol passagiersvliegtuig in een wolkenkrabber vliegen en alzo duizenden onschuldigen straffen.

Tijdens het fragment van de inval zag men hypernerveuze soldaten, terecht!

Het kan namelijk zijn dat de terroristen in het huis nog een wapen hebben of een granaat gaan gooien...

Zij deinzen er niet voor terug om te sterven voor hun geloof, in tegenstelling tot de westerlingen. Enkele minuten daarvoor waren de Amerikaanse soldaten nog onder vuur genomen vanuit dat huis...

Bijgevolg kun je de Amerikaanse soldaten niet kwalijk nemen dat ze voorzichtig zijn en af en toe paniekerig reageren. Of waren de heren journalisten van VTM en VRT zulke goede soldaten bij ons almachtige leger?? Velen van hen hebben waarschijnlijk nooit gediend en weten bijgevolg niet waarover ze spreken.

Bovendien spreiden deze anti -USA bemerkingen een grenzeloze arrogantie tentoon; Deden onze (een tiental...) paras het zo fraai in Rwanda? Zijn onze strijdkrachten vrij van smet?

Dit alles is weer een voorbeeld van de zinloze haat van zowel onze openbare omroep als bij de vele ex BRT-VRT mensen die nu bij VTM werken tegen alles wat USA is. Kranten als De Standaard en De Morgen doen daar graag aan mee. Jonge hoofdredacteurs die zichzelf intellectueel verklaren maar weinig gestudeerd hebben stampen graag tegen de schenen van de machtigste staat van de wereld. Dit zowel op economisch als intellectueel vlak, tot de spijt wan wie het benijdt! Graag nodigt men dan in de studio een nobele onbekende uit met een uitgesproken anti-USA visie...om wat toelichting te geven...

Onze TV-journalisten in de VS zijn zo goed bij de zaak dat zij de overwinning van Bush nog vanop geen tien kilometer hebben zien aankomen. Wat doen die daar eingelijk?

De jeugd is inderdaad de geschiedenis vergeten. Tweemaal is de VS ons komen redden. Maar als je naar het nieuws kijkt of sommige kranten leest is er niemand van de journalisten die dit nog weet!

Shame on you!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer