thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ECNS laat publiek genieten van eerste mooie zomeravond

Zaterdagavond verzamelden zo’n dertigtal liefhebbers op het domein van het Smeetshof voor een waarnemingsavond. Rond de klok van negen maakten de laatste wolken plaats voor een prachtige en klare sterrenhemel. Alvorens er door de telescopen werd gekeken, gaf Rik Bosmans (Natuurpunt Bocholt) nog een woordje uitleg over het Smeetshof.

Bart Achten

Daarna kon iedereen genieten van de sterrenpracht door de verschillende telescopen, onder andere door de zelfgemaakte telescoop van leerlingen van het St. Augustinusinstituut van Bree.

In de vooravond schonk de Nederlandse natuurfotograaf Bob Luijks nog een telescoop en tal van boeken aan het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde (ECNS). Bob meende dat deze materialen wel nuttig konden gebruikt worden in de vereniging. En met een jeugdcursus in het vooruitzicht (zie website) zal dit inderdaad van pas komen.

Deze waarnemingsavond werd georganiseerd door het ECNS en kwam tot stand door initiatiefnemer Tom Corstjens (ex-Bocholtenaar), leerlingen van het St. Augustinusinstituut van Bree en Natuurpunt Bocholt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer