Marc Eyskens en zijn Toekomstpact

Print
Het was met een soort afgrijzen,dat ik het artikel in Uw krant heb gelezen,waarin Marc Eyskens ex-politicus annex Professor zijn visie weergeeft voor het behoud van de welvaartsstaat.
Tussen haakjes,na zijn ingrepen,wordt het hier ten lande,zwarte armoede.

Graag beken ik eerlijk dat tot op de dag van vandaag ik steeds met respect naar deze man heb geluisterd,alhoewel ik het persoonlijk niet goed aan elkaar kon koppelen,Professor,en Christen - democraat,een professor van stand,die te doen hadt met de kleine man.

Na vandaag kan ik zeggen.....niet dus.

De politicus,stelt de sociale zekerheid in vraag,en gaat er met een extreem botte bijl tegenaan,een detail,iemand die na twee jaar geen werk vind,uit de werkloosheid,en naar het OCMW,maar eerst al zijn andere mogelijkheden bekijken.......lees spaargeld en eventueel eigen woning opeten,alvorens OCMW geld te krijgen.

Dit is zelfs van het hoogste liberale gehalte,nog blauwer dan donkerblauw.

Zijn geleerdheid noemt dit " defensieve strategie " ,ik noem dit zeker niet Christelijk,en ook niet democratisch,en hij heeft nog meerdere van die strategieën in zijn pijplijn.

Het intrieste in deze zaak is,dat de familie Eyskens twee generaties lang ( Vader en zoon ),wel een stuk van hun luxeleven te danken hadden,aan in het pluche zitten, betaalt met het geld van de belastingbetaler,ik weet het wel,het was maar een " bijjobke " maar toch niet te versmaden.

Heeft de ex-politicus zich al ooit eens de vraag gesteld,of het ook zal blijven duren dat dit landje,een halve zakdoek groot,bestuurd wordt door zes regeringen meen ik,in de 60 Ministerposten uitdeelt, en als bonus een reuze pak staatssecretarissen.
En dit allemaal op kosten van jan en klein pierke.
Neem hier maar eens een voorbeeld aan Nederland met zij 18 miljoen inwoners,en naar ik meen een 18 tal Ministers.

Deze " hooggeplaatsten " verplaatsen zich dan in een vloot superdure auto's,waarom kunnen zij zich bijvoorbeeld niet verplaatsen in een Toyota Yaris ( De Koningin heeft er wel eentje,en rijdt er zelf mee ) of in een Ford Focus,om eens iets anders te noemen.

Politiek de dag van vandaag is regelrechte zakkenvullerij geworden,op zo kort mogelijke termijn,zoveel mogelijk binnenhalen.

Ik ben 60,vele lange jaren heb ik voor de ex-politicus- professor achting gehad,een dwaling zo te zien,vandaag,op de dag van de Dynasty,heb ik spijtig genoeg,betrokkenne figuurlijk dan, bij het groot huisvuil gezet.

Ik ben nu wel een " verzuurde " zeker