Postbedeling in Genk

Print
De postbedeling Genk
Dinsdag 9 november 2004 horen wij 's morgens in de radio dat de Post weer eens 24 uur gaat staken. De vorige stakingsdreiging was nog maar 2 maanden achter de rug.
Woensdag 10 november dus een lege brievenbus. Normaal zou men denken dat men zijn post dan ook 24 uur later krijgt. Dit is al niet volgens de afspraken die de Post met de burgers heeft gemaakt: de prior post binnen de 24 uur ter bestemming hebben. Men kan daar niet tevreden mee zijn maar men heeft geen andere keuze en moet zich als kleine man bij de situatie neerleggen.
Donderdag 11 november, feestdag, komt sowieso geen post.
Vrijdag 12 november: de Post maakt de brug. Zij bestellen de post maar van de krant van 10 november geen spoor. Wij gaan rond de middag naar de hoofdpost in Genk 1. Gesloten men maakt de brug! Men is slechts op 15 november weer beschikbaar. Wij bellen naar de post in Genk om te melden dat wij graag onze krant van 10 november (het Belang, waarop wij geabonneerd zijn) zouden krijgen. Men zou het doorgeven.
Ik vraag mij af : "Kan het zomaar dat als de dames en heren van de Post besluiten om te staken dat men zijn post niet meer krijgt ook achterafniet? Gooit men die krant weg ofwat doet men ermee?"
En dan maar reclame maken langs de radio: "De Bank van de Post, kwestie van gezond verstand !"
Men kan beter hun leuze aanpassen als volgt: "De Bank van de Post, kwestie van gezond verstand om er weg te blijven !" Want ook die mensen laat men in de kou staan!
Zo, dat moest mij even van het hart!