Tiësto

Print
Tiësto

Tiësto

Tiësto
Hierbij wil ik met grote aandrang protesteren tegen het onrecht dat mij en een groot deel van mijn Hasseltse buurtgenoten deze nacht is aangedaan.
Het betreft hier de zware verstoring van onze nachtrust, in de nacht van 6 op 7 november, door het spektakel van ene DJ Tiësto in de -recent voor massaspektakels nieuw gebouwde- Aethiashal. Van 23.30 uur tot 7 uur 's morgens was een aanhoudend gebonk, al dan niet vergezeld van rammelende ruiten in de slaapkamer (met gesloten ramen) hoorbaar.
Onmiskenbaar werden hierbij alle wetten en regelingen aangaande nachtlawaai en burengerucht overtreden.
Hoe is het anders te verklaren dat het gebonk tot in Schimpen hoorbaar was?
Over muzikale smaak en voorkeur valt niet te twisten: ieder zijn meug.
Dat een deel van onze jongere medeburgers zich bij deze vorm van nachtelijk vermaak de trommelvliezen en het gehoorsorgaan irreversiebel laat beschadigen, dat moeten ze zelf weten. Dat daarbij nog andere ernstige gezondheidsrisico's zoals alcohol- en druggebruik en weekendongevallen op het spel staan, doch voor deze mensen geen bezwaar vormen om met deze vorm van vermaak verder te doen, ook dat is hun zaak. Doch dat dit alles ten koste van de nachtrust van de goegemeente dient te geschieden, dat is onacceptabel.
Wat me hierbij uitermate stoort is het feit dat de gewone burger die zijn favoriete muziek na 22.00 uur 's avonds wat te luid laat spelen, of wiens blaffende hond overlast aan de buren bezorgt, of die, wee-o-wee, op zondag zijn grasperkje durft af te rijden, kan rekenen op een politionele interventie, al dan niet met bekeuring.
Waar de nachtrust van de burgers in Brussel en omgeving voor de nationale overheid voldoende gewichtig was om enkele duizenden arbeidsplaatsen te laten verloren gaan, doet de Hasseltse overheid niets om de nachtrust van haar Hasseltse inwoners te beschermen tegen lawaai voor het vermaak en het geldelijk gewin.
Daarom voel ik me zo vrij om in de komende dagen en weken een petitie-actie op te zetten tegen mogelijke toekomstige lawaai-evenementen.