Vlaams Belang

Print
Met de feestelijke oprichting van de nieuwe partij "Vlaams Belang" zijn een aantal omstreden standpunten van de Blok-periode netjes weggegomd.
Zoals de kandidaat-voorzitter Vanhecke reeds stelde, wil het Vlaams Belang haar voornaamste "roots" niet verloochenen omwille van toekomstige bestuursmandaten. Deze houding is inderdaad uniek in de Vlaamse politiek die vaak als énige doelstelling heeft om op zovéél mogelijk plaatsen haar mannetjes te droppen. Een dierlijke veroveringsdrang zonder inhoud!
Wie nu logischerwijze de opheffing verwacht van het zinloze "cordon sanitaire", zal van een kale reis thuiskomen!
Nog voor de ontbinding van het oude Vlaams Blok, stond de regime-filosoof Etienne Vermeersch al klaar met pek en veren! Het demoniseren gebeurt opnieuw...
Waarom is het toch zo moeilijk voor dit land én haar leiders om de macht te delen met de grootste volkspartij?
Tot nader order is het Vlaams Belang even democratisch als de andere partijen, wees dus consequent en verwerp het cordon sanitaire!
De media blijft zich focussen op de gedateerde uitspraken van het Blok-verleden, al 27 jaar hangt er een immens vergrootglas boven het Vlaams Blok om elke tekortkoming zo maximaal mogelijk uit te vergroten. Daardoor gaapt er een diepe kloof tussen de burgers en de overheid, want de mensen hebben stillaan lak aan dat vermanende vingertje. De menselijke gedacht is zo vrij als een vogel, nietwaar?
Trouwens, een partij met bestuursverantwoordelijkheid zal haar partij-programma nooit voor de volle 100 % kunnen uitvoeren. Vraag het Vlaams Belang eens mee aan de onderhandelingstafel en bekijk (zonder vooroordelen) of een aantal standpunten met mekaar kunnen verzoend worden.
Zoals de politieke wereld momenteel draait, zo zullen we er nooit uitraken!!!
Het is écht tijd voor een andere aanpak.