Stevige rock laat temperatuur stijgen op Rock Herk

Waar vrijdag de elektronische muziek heerste, weerklonken zaterdag 14 juli ronkende gitaren van menig rockgroep tijdens Rock Herk. Lange haren en lederen jassen trokken een opvallend ouder publiek aan. De programmatie daarentegen verliep van jong naar oud en kwam tot een hoogtepunt bij Dinosaur Jr.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Iets na de middag mochten de Dum Dum Girls het publiek een eerste keer opwarmen. Met hun opwindende look en muziek joegen ze de temperatuur een eerste maal de hoogte in op de kille zaterdag. Het genre dat ze spelen kan je het best omschrijven als dreampop met invloeden van Blondie, The Cure en Iggy Pop. Van die laatste is ook hun groepsnaam afkomstig. Naast eigen nummers speelden ze ook enkele covers.

Crowdsurfers

De Vlaamse helden van Black Box Revelation mochten ook niet ontbreken op een rockgevulde dag. Van zodra de jongens begonnen te spelen, brak er een onwaarschijnlijk feestje uit in een volgepakte Mainstage. Tijdens de megahit High on a wire waren crowdsurfers schering en inslag. Ondanks deze afleidingen speelde het tweetal uit Dilbeek een uiterst strakke set die naar meer smaakte.

Springlevend

In de vorm van Dinosaur Jr. werd het hoofdgerecht opgediend in de Mainstage omstreeks 22.00 uur. Een snedige set gevuld met lange gitaarsolo’s bij het vallen van de duisternis kon het oudere publiek een uur lang boeien. De leden mogen dan wel oud en grijs zijn, deze dinosaurus is nog springlevend.

© 2012 – StampMedia – Antonino Musso, foto: Ann-Katrien Van De Velde

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio