Divers publiek fleurt Rock Herk op

Zelfs op deze jubileumeditie waren de weergoden Rock Herk niet goed gezind. Een hele nacht regen heeft het festivalterrein omgetoverd tot een modderveld, terwijl de camping er heel proper bijlag. Kleurrijke regenlaarzen en poncho’s doken her en der op en fleurden de grijze zaterdag op.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Ondanks het mindere weer trok het festival op zaterdag redelijk wat volk. Naast het overgrote deel jongeren kwamen ook hele families genieten van de muziek. Tussen 7 en 77 jaar, iedereen was vertegenwoordigd onder wie ook de 22-jarige Matthijs Bienkens uit Bilzen, die zich speciaal voor de gelegenheid verkleedde als Spiderman. “Ik sta op elk festival als superheld om voor extra sfeer te zorgen en dat is welkom op een dag zoals vandaag.”

Onvoorwaardelijke inzet

Rock Herk kan ook op deze jubileumeditie rekenen op de onvoorwaardelijke inzet van haar medewerkers en vele vrijwilligers. Een festival brengt altijd veel afval met zich mee en het ecoteam zorgt ervoor dat alles er proper bijligt. “Vroeger kwam ik altijd als bezoeker maar sinds dit jaar draag ik mijn steentje bij. Zelfs de mensen helpen met ons mee en krijgen er bonnetjes voor in de plaats”, zegt Caroline Baillien uit Rummen enthousiast.

Veiligheid boven alles

Sinds dit jaar is er ook een bezoekersaantal van maximaal 12.000 per dag. Om alles in goede banen te leiden en te zorgen voor een optimale veiligheid komt de security in beeld. Vechtpartijen, podiumbetreders, drugsgerelateerde zaken worden allemaal in de kiem gesmoord door onder meer Rudy Wouters die al vijf jaar paraat staat. “Zowel vrijdag als zaterdag is het opvallend rustiger dan vorige jaren maar dat maakt het er niet gemakkelijker op. Je kan geen enkel moment je concentratie verliezen, gelukkig heb ik een sterk team achter mij staan”, zegt Wouters.

© 2012 – StampMedia – Antonino Musso, foto: Ann-Katrien Van De Velde

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio