thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Moslimtolerantie

Met groeiende verbazing las, zag en hoorde in de media van vorige week het commentaar van de heer Mohamed Chakkar, voorzitter van de FMV(Federatie van Marokkaanse Verenigingen), op de gebeurtenissen rond de moord op Theo Van Gogh in Nederland.

Remie Timmers - Houthalen-Helchteren

Alhoewel ikzelf meen dat enig respect en enige terughoudendheid aangaande iemands innerlijke overtuiging gepast zou zijn, ga ik niet zo ver om de moord te vergoelijken of enige verzachtende omstandigheid in te roepen.

Maar wel de heer Chakkar, fervent moslim en zoals zo dikwijls in het verleden onruststoker van dienst. Volgens zijn mening treft de moslimgemeenschap geen enkele fout, is de moord min of meer te verantwoorden en ligt de schuld van alles wat fout gegaan is in en met de moslimintegratie in België bij de bewindvoerders en bij uitbreiding bij de Belgen zelf. Zelfs SP.a-senator Mimount Boussakla, zelf van Marokkaanse afkomst, die terecht de vinger op de stinkende wonde legde, wordt nu op de grote hoop van de moslimvijanden gegooid en loopt daarmee het risico om eerlang op de zwarte lijst van de moslimextremisten terecht te komen.

Bovendien meent de heer Chakkar dat de Belgische staat tekort geschoten is in de problematiek rond onderwijs, werkgelegenheid, huisvesting, politieke rechten enz… Ik, en met mij vele honderdduizenden landgenoten, heb nochtans de indruk dat het juist andersom is en dat in vele gevallen de eigen bevolking achteruitgesteld wordt.

Mijnheer Chakkar, uit uw mond rolt om de haverklap het woord rechten. Doe me een plezier en ga eens ergens Nederlandse les volgen. Misschien leert men u dan vroeg of laat eens het woord PLICHTEN.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer