Autopsie Arafat

Als ik mij niet vergis heeft een misschien al te ambitieuse franse onderzoeksrechter voor een jaar zowat de ganse mannelijke bevolking van een dorp op DNA laten testen in verband met een moordzaak. Terloops zonder enig resultaat.

Charles Van Heester - Antwerpen

De kosten van deze beslissing werden als onzinnig betiteld maar "recht moest en zou gebeuren".

Ontroerende stellingname van hetzelfde franse gerecht dat vorige week dertig veroordeelde pedofielen vroegtijdig terug op straat joeg bij gebrek aan plaats voor "echte criminelen".... What's in a word ?

Om een wereldfiguur ongestraft te vergiftigen is veel minder nodig. De gebruikelijke omerta volstaat.

En wee de onwillige, wie hij ook is, zelfs lijfarts van de overledene, die zulk statement durft openbaar te verkondigen.

Het enige waarvan Bush Sharon heeft kunnen weerhouden is dat hij hem persoonlijk in zijn hol (want anders valt het administratief centrum van de Palestijnse Autoriteiten niet te omschrijven) een nekschot is komen geven. Al de rest "kon", "mocht" zolang er maar publieke ontkenning mogelijk bleek. "Covert war" in technische termen.

Benieuwd te horen wie juridisch beslissingsrecht had een autopsie uit te voeren. Want een in een brits protectoraat geboren, staatsloze muzulmaanse palestijn, gehuwd met een feministische, katholieke bankiersdochter, "verblijvend" in een seculiere westerse republiek, maar toch ook leider van de Palestijnse Autoriteit en dus publieke figuur, is zeker een vette kluif voor juristen.

Ik zie (niet-westerse) lijkschouwers morgen nog niet aan de slag gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer