Prins Filip

Verschillende briefschrijvers geven prins Filip gelijk in zijn strategie om een Vlaams Blokster, die mee gaat om de rolstoel van haar vader te duwen, te weren of op een zekere afstand te houden. (HBvL 09/11/04)

Thomas Triphon - Antwerpen

Jong, jong, dat vind ik toch maar kleinzielig. Ik ben geen lid van het Vlaams Blok maar de prins gedraagt zich hier toch maar kinderachtig.

Want laat ons de zaak nuchter bekijken. Wat weet de prins van China? Noppes. De vader van de Vlaams Blokster daarentegen is een graag geziene gast in China. Hij onderhandelt al jaren met de Chinezen. De prins reist op de kosten van de belastingbetaler. De simpelheid van Yann Verbeeck is wel groot als die denkt dat de Chinezen handel gaan drijven omdat

er een prins op bezoek komt. Die persoon heeft blijkbaar geen besef van de harde zakenwereld.

De prins moest die gelegenheid te baat nemen om met Marie-Rose Morel te praten, pogen haar te overtuigen van zijn gelijk. De Vlaams Blokster zou dan op haar beurt haar argumenten kunnen aanvoeren. Dat beste mensen is democratie. De manier waarop prins Filip het aanpakt is alles behalve democratisch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer