thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gemeenteraad Maasmechelen

Betreft het artikel ‘VLD-fractie stapt boos op’ … in het Belang van Limburg 12 november 2004.

Erik Kortleven, fractieleider VLD - Maasmechelen

Dit artikel behoeft enige correctie omdat een aantal elementen uit de juiste context zijn gehaald, niet in het minst door de reactie die de schepen van onderwijs buiten de eigenlijke zitting deed.

De problematiek gaat over het gemeentelijk onderwijs beeldende kunsten voor volwassenen waarbij, volgens navraag bij de administratie, wel degelijk 50 % van de cursisten Nederlanders uit de grensgemeenten zijn (Stein, Elsoo, Geleen…).

Dit heeft te maken met enerzijds de goede naam van ons kunstonderwijs maar ook met de lage inschrijvingskosten in België. (Nederlanders betalen hier 182 euro terwijl het volgen van een dergelijke cursus in Nederland soms tot een tienvoud oploopt) Daartegenover staat dat de gemeente Maasmechelen financieel zwaar investeert in heel wat meer aankopen van materiaal voor beeldende kunsten. Geld dat via de Maasmechelse belastingbetaler op tafel komt.

De kern van het betoog is dat de volwassen cursist die in Maasmechelen geen belasting betaalt, een grotere bijdrage moet leveren in de kosten. Dat kan bijvoorbeeld door aan de Maasmechelaar een grotere korting op de cursus te geven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer